Editura Armonii Culturale, Adjud, 2019

ISBN 978-606-746-512-9

Volumul Rătăciri şi regăsiri este o colecţie de eseuri scrise între anii 2017-2019. Structurat în două capitole, volumul prezintă sentimente, emoţii, gânduri şi stări prin care trece fiinţa umană. Primul capitol, intitulat Rătăciri, cuprinde 16 eseuri în care sunt fin analizate rătăcirile umane. Ignoranţa, singurătatea, orgoliul, teama şi invidia sunt câteva dintre temele abordate în acest capitol care urmăreşte o descriere profundă a stărilor care ne traversează. Cel de-al doilea capitol, intitulat Regăsiri, cuprinde 14 eseuri în care se descriu stări, valori şi sentimente frumoase prin care fiinţa umană se poate vindeca şi regăsi. Dragostea, simţul umorului, liniştea, iertarea şi libertarea sunt câteva dintre temele acestui capitol.

Coperta a fost realizată de artistul Aidan Andon. Un tablou alb-negru în ulei pe pânză care exprimă sugestiv conţinutul cărţii. De asemenea, în interior se regăsesc mai multe tablouri deosebite realizate de artist pentru a pune valoare temele eseurilor şi a le transforma în sentimente într-o manieră aleasă.

Prefaţa cărţii este semnată de scriitorii Mihai Batog-Bujeniţă şi Gheorghe Stroia care coordonează, de altfel, şi editura Armonii Culturale. Sincere mulţumiri pentru modul profund în care au expus conţinutul cărţii.

În interior se regăsesc şi fotografii alb-negru sugestive temelor alese şi sentimentelor descrise. Atunci când cuvântul se îmbină cu imaginea emoţia transmisă este mai puternică, iar gândurile expuse sunt mai bine conturate.