Mihai Frunză despre volumul Între expresie şi adevăr

Maestrul Mihai Frunză, un umorist de excepţie, a onorat prefaţa volumului meu de cugetări şi definiţii aforistice-Între expresie şi adevăr cu o pagină plină de lumină. Iată cât de frumos mă descrie maestrul care îmi este şi mentor totodată:

Alexandra Mihalache, o definiţie aforistică

            Este pentru prima dată când sunt pus în situația delicată de a-mi da cu părerea despre o carte de cugetări şi definiţii aforistice. Grea treabă! Chiar foarte grea! De aceea, ca să nu mă fac de râs, am citit volumul  Între expresie și adevăr de Alexandra Mihalache cu mare atenție și în diverse feluri. De la cap la coadă, de la coadă la cap, pe sărite, din trei în trei, prin tragere la sorți. În cele din urmă, am simțit nevoia să-l mai citesc o dată. L-am mai citit o dată și încă o dată și… în mod paradoxal, nu m-am plictisit.

După atâta lectură, am început să-mi fac probleme. Prima dintre ele a fost: dacă te întreabă cineva ce este acela un aforism, ce vei spune? Am stat puțin pe gânduri și mi-am răspuns clar, răspicat și ordonat:

– aforism înseamnă frumusețe;
– aforism înseamnă gândire profundă și matură;
– aforism înseamnă un grăunte de filozofie;
– aforism înseamnă limpezime de cristal;
– aforism înseamnă o concizie care spune multe;
– aforism înseamnă cultură;
– aforism înseamnă știința vieții;
– aforism înseamnă dragoste pentru oameni;
– aforism înseamnă poezie;
– aforism înseamnă chintesența prozei;
– aforism înseamnă un sâmbure de roman;
– aforism înseamnă sensibilitate;
– aforism înseamnă talent indubitabil;
– aforism înseamnă originalitate;
– aforism înseamnă frumusețe.

În final, am mai privit o dată cartea și mi-am zis ca un bătrân cugetător care are o revelație: Alexandra Mihalache este ea însăşi o definiţie aforistică.

Mulţumiri maestrului Mihai Frunză pentru frumoasa şi vesela prefaţă a volumului meu de aforisme Între expresie şi adevăr.

Dacă vreţi să vă înveseliţi, puteţi citi multe texte umoristice pe Blogul umoristului Mihai Frunză.